Шоколадне печиво з тріщинками. Швидкий рецепт

Коли захотілось чогось неймовірно шоколадного, рекомендую спробувати простий цей рецепт шоколадного печива, який чудово підійде і на святковий стіл і просто на кожен день.

Шоколадне печиво виходить м’яке, швидко готується і дуже смакує з молоком або кавою. Біжіть за продуктами, бо не встигнете отямитись, як вже будете готувати другу порцію 🙂

Інгредієнти:

  • 100 грам вершкового масла кімнатної температури
  • 2 курячих яйця кімнатної температури
  • 150 грам пшеничного борошна вищого сорту
  • 50 грам какао-порошку
  • 160 грам цукру
  • 10 грам ванільного цукру або 5 крапель ванільної есенції
  • Щіпотка солі
  • 1 чайна ложка розпушувачу
  • Цукрова пудра для обвалювання ( в мене пішло 1/4 пачки)


Нам знадобиться:

  • міксер
  • глибока миска
  • просіювач для борошна або решето
  • морозильна камера
  • ложка
  • пергамент або силіконовий килимок для випічки

Ну що, готові готувати найсмачнiше шоколадне печиво?

  1. Кладемо у миску м’якеньке масло, сіль. цукор, ванільний цукор або декілька крапель есенції.
  2. Міксером змішуємо все до однорідності. Спочатку на маленьких швидкостях, підкручуючи до більших.
  3. Додаємо какао і знову задіюємо міксер.
  4. Додаємо 2 яйця і знову перемішуємо міксером.
  5. Додаємо розпушувач і частинами просієюмо борошно.
  6. Буде все важче перемішувати міксером, тому беремо ложку і змішуємо все до однорідності.
  7. Накриваємо миску з майбутнім шоколадним печивом плівкою і ставимо в морозилку на 1 годину, щоб воно затверділо.
  8. Розігріваємо духовку на 180С.
  9. У зручну пластку миску або на дощечку висипаємо достатню к-сть цукрової пудри.
  10. Застеляємо пергаментом деко для випічки.
  11. Зараз діємо швидко (!) Дістаємо тісто, швиденько відщипуємо від нього невеликі шматочку, скручуємо в кульку розміром, як грецький горіх, і щедро обвалюємо в пудрі.
  12. Викладаємо кульки на деко, залишаючи проміжок, бо печиво стане більшим в процесі випікання.
  13. Відправляємо в духовку на 15-17 хвилин.
  14. Виймаємо шоколадне печиво, даємо трошки охолонути і подаємо до столу. Але особисто я люблю його ще теплим 🙂

Обов’язково спробуйте приготувати.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *