Шоколадне печиво з тріщинками. Швидкий рецепт
Коли захотілось чогось неймовірно шоколадного, рекомендую спробувати простий цей рецепт шоколадного печива, який чудово підійде і на святковий стіл і просто на кожен день.
Шоколадне печиво виходить м’яке, швидко готується і дуже смакує з молоком або кавою. Біжіть за продуктами, бо не встигнете отямитись, як вже будете готувати другу порцію 🙂
Інгредієнти:
- 100 грам вершкового масла кімнатної температури
- 2 курячих яйця кімнатної температури
- 150 грам пшеничного борошна вищого сорту
- 50 грам какао-порошку
- 160 грам цукру
- 10 грам ванільного цукру або 5 крапель ванільної есенції
- Щіпотка солі
- 1 чайна ложка розпушувачу
- Цукрова пудра для обвалювання ( в мене пішло 1/4 пачки)
Нам знадобиться:
- міксер
- глибока миска
- просіювач для борошна або решето
- морозильна камера
- ложка
- пергамент або силіконовий килимок для випічки
Ну що, готові готувати найсмачнiше шоколадне печиво?
- Кладемо у миску м’якеньке масло, сіль. цукор, ванільний цукор або декілька крапель есенції.
- Міксером змішуємо все до однорідності. Спочатку на маленьких швидкостях, підкручуючи до більших.
- Додаємо какао і знову задіюємо міксер.
- Додаємо 2 яйця і знову перемішуємо міксером.
- Додаємо розпушувач і частинами просієюмо борошно.
- Буде все важче перемішувати міксером, тому беремо ложку і змішуємо все до однорідності.
- Накриваємо миску з майбутнім шоколадним печивом плівкою і ставимо в морозилку на 1 годину, щоб воно затверділо.
- Розігріваємо духовку на 180С.
- У зручну пластку миску або на дощечку висипаємо достатню к-сть цукрової пудри.
- Застеляємо пергаментом деко для випічки.
- Зараз діємо швидко (!) Дістаємо тісто, швиденько відщипуємо від нього невеликі шматочку, скручуємо в кульку розміром, як грецький горіх, і щедро обвалюємо в пудрі.
- Викладаємо кульки на деко, залишаючи проміжок, бо печиво стане більшим в процесі випікання.
- Відправляємо в духовку на 15-17 хвилин.
- Виймаємо шоколадне печиво, даємо трошки охолонути і подаємо до столу. Але особисто я люблю його ще теплим 🙂
Обов’язково спробуйте приготувати.
Смачного!