Cметанник в мультиварці – смачний рецепт з мінімумом зусиль

Цей сметанник полонив мою фантазію після того, як на весілля нам подарували мультиварку. Я одразу взялася за рецепт і приготування торта.

І знаєте, це виявився простий рецепт смачного домашнього тортика зі сметанним кремом!!

А якщо Ви залишите сметанник настоюватись на ніч, то він стане дуже ніжним і м’яким. Пробуйте і на в чому собі не відмовляйте ;)

 

Інгредієнти для приготування:

  • Яйця 5-6 штук
  • Цукор 170 грам
  • Борошно 150 грам
  • трошки ваніліну

Для крему для сметанника нам знадобиться:

  • Сметана 25% 500 грам
  • Цукор 150 грам
  • МІКСЕР

Ну що, готові? Поїхали!

  1. У глибокій мисці змішуємо яйця і цукор.
  2. Беремо міксер і збиваємо яйця з цукром 7 хвилин, вони повинні збитися в пишну білу піну.
    3. Потім додаємо ванілін і просіяне (!) борошно, щоб бісквіт був пишним і смачним.
    4. Акуратно ложкою вмішуємо борошно в тісто. Щоб зберегти пишність тісту, його не можна збивати міксером!
    5. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Виливаємо підготовлене тісто. Кришку мультиварки закриваємо.
    6. Вмикаємо режим “Випічка” на 65 хвилин. Я ще час від часу підглядувала, чи все в порядку.
    7. Після сигналу за допомогою кошику-пароварки дістаємо бісквіт з чаші. Залишаємо б
    ісквіт трохи охолодитися.
    8. Тим часом збиваємо міксером сметану з цукром. Збивати необхідно до повного розчинення цукру.
    9. Розрізаємо корж довгим ножем на 3-4 рівні частини.
    10. Тепер коржі рясно змащуємо кремом.
    11. Декоруємо торт за бажанням. Я прикрасила кондитерською посипкою, а боки змастила залишками крему.
    Залиште торт настоюватися в холодильник на пару годин або на ніч.ж по

Ось сметанник і готовий. Рецепт його і справді простий і дозволяє декорувати поверхню торта, як завгодно.

 

Смачного! 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *