Cметанник в мультиварці – смачний рецепт з мінімумом зусиль
Цей сметанник полонив мою фантазію після того, як на весілля нам подарували мультиварку. Я одразу взялася за рецепт і приготування торта.
І знаєте, це виявився простий рецепт смачного домашнього тортика зі сметанним кремом!!
А якщо Ви залишите сметанник настоюватись на ніч, то він стане дуже ніжним і м’яким. Пробуйте і на в чому собі не відмовляйте ;)
Інгредієнти для приготування:
- Яйця 5-6 штук
- Цукор 170 грам
- Борошно 150 грам
- трошки ваніліну
Для крему для сметанника нам знадобиться:
- Сметана 25% 500 грам
- Цукор 150 грам
- МІКСЕР
Ну що, готові? Поїхали!
- У глибокій мисці змішуємо яйця і цукор.
- Беремо міксер і збиваємо яйця з цукром 7 хвилин, вони повинні збитися в пишну білу піну.
3. Потім додаємо ванілін і просіяне (!) борошно, щоб бісквіт був пишним і смачним.
4. Акуратно ложкою вмішуємо борошно в тісто. Щоб зберегти пишність тісту, його не можна збивати міксером!
5. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Виливаємо підготовлене тісто. Кришку мультиварки закриваємо.
6. Вмикаємо режим “Випічка” на 65 хвилин. Я ще час від часу підглядувала, чи все в порядку.
7. Після сигналу за допомогою кошику-пароварки дістаємо бісквіт з чаші. Залишаємо бісквіт трохи охолодитися.
8. Тим часом збиваємо міксером сметану з цукром. Збивати необхідно до повного розчинення цукру.
9. Розрізаємо корж довгим ножем на 3-4 рівні частини.
10. Тепер коржі рясно змащуємо кремом.
11. Декоруємо торт за бажанням. Я прикрасила кондитерською посипкою, а боки змастила залишками крему. Залиште торт настоюватися в холодильник на пару годин або на ніч.ж по
Ось сметанник і готовий. Рецепт його і справді простий і дозволяє декорувати поверхню торта, як завгодно.
Смачного! 🙂