Тертий пиріг – рецепт з дитинства
Тертий пиріг зі смородиною – цей той рецепт, який друзі та родичі будуть у вас випрошувати! Приготувавши його, я зрозуміла, що відтепер це буде тепер моїм сімейним рецептом
Спробуйте приготувати ароматний і неймовірно ніжний тертий пиріг і не пожалкуєте.
Я не встигла його охолодити, як його вже й розмели. Дуже смачно!
Час приготування 1 година 30 хв
Інгредієнти:
- 200 грам вершкового масла кімнатної температури
- 2 курячих яйця
- ванільний цукор по смаку або ванільна есенція 4 краплі
- 450-470 грам пшеничного борошна вищого сорту
- 1 чайна ложка розпушувачу для тіста
- повидло, джем або варення (по смаку, я брала смородинове) 350 грам.
Нам знадобиться:
- вінчик або виделка
- глибока миска 2 шт
- тертка
- пергамент і деко
- морозильна камера
- В миску викладаємо масло, цукор, ваніль.
2. Перемішуємо вінчиком або виделкою до однорідності.
3. Вбиваємо туди 2 яйця і знову розмішуємо. Виходить ось така жовта масса. Дивіться, щоб масло не збивалося у комочки.
4. В окремій мисці перемішуємо борошно і розпушувач.
5. Поступово додаємо борошняну массу до масляної. І замішуємо тісто. Спочатку ложкою, а потім вже можна і руками під кінець.
6. Тісто на тертий пиріг має бути еластичним, не забитим і не липнути до рук.
7. Шар тіста розділяємо на дві частини, взяла приблизно 60% і 40%.
8. Меншу частину кладемо в морозилку на годину або 40 хв, дивлячись якої потужності камера. Більшу я поклала просто в холодильник.
9. Через годину. Дістаємо більшу частину, беремо скалку і розкатуємо в пласт у формі нашого деко. У мене прямокутне.
10. Розігріваємо духовку до 180С. Змащуємо форму вершковим маслом або краплею олії, якщо немає.
11. Викладаємо розкатаний пласт тіста на деко і формуємо бортики.
12. Щедро змащуємо варенням або джемом.
13. Дістаємо з морозилки другу частину тіста і на грубій тертці натираємо зверху, щоб закрити тертий пиріг.
14. Ставимо пиріг в духовку на 25-35 хвилин. Як тільки почне золотитися верхушка – тертий пиріг можна виймати.
Даємо охолонути і розрізаємо і подаємо до столу.
Смачного! Я намагалася, якомога детальніше описати спосіб приготування, що ви зрозуміли легкість рецепту. Сподіваюся, у мене вдалося.
Готуйте тертий пиріг із задоволенням та обов’язково діліться враженнями в коментарях 🙂