Тертий пиріг – рецепт з дитинства

Тертий пиріг зі смородиною – цей той рецепт, який друзі та родичі будуть у вас випрошувати! Приготувавши його, я зрозуміла, що відтепер це буде тепер моїм сімейним рецептом

Спробуйте приготувати ароматний і неймовірно ніжний тертий пиріг і не пожалкуєте.

Я не встигла його охолодити, як його вже й розмели. Дуже смачно!

Час приготування 1 година 30 хв

Інгредієнти:

  • 200 грам вершкового масла кімнатної температури
  • 2 курячих яйця
  • ванільний цукор по смаку або ванільна есенція 4 краплі
  • 450-470 грам пшеничного борошна вищого сорту
  • 1 чайна ложка розпушувачу для тіста
  • повидло, джем або варення (по смаку, я брала смородинове) 350 грам.

Нам знадобиться:

  • вінчик або виделка
  • глибока миска 2 шт
  • тертка
  • пергамент і деко
  • морозильна камера
  1. В миску викладаємо масло, цукор, ваніль.

2. Перемішуємо вінчиком або виделкою до однорідності.

3. Вбиваємо туди 2 яйця і знову розмішуємо. Виходить ось така жовта масса. Дивіться, щоб масло не збивалося у комочки.

4. В окремій мисці перемішуємо борошно і розпушувач.

5. Поступово додаємо борошняну массу до масляної. І замішуємо тісто. Спочатку ложкою, а потім вже можна і руками під кінець.

6. Тісто на тертий пиріг має бути еластичним, не забитим і не липнути до рук.

7. Шар тіста розділяємо на дві частини, взяла приблизно 60% і 40%.

8. Меншу частину кладемо в морозилку на годину або 40 хв, дивлячись якої потужності камера. Більшу я поклала просто в холодильник.

9. Через годину. Дістаємо більшу частину, беремо скалку і розкатуємо в пласт у формі нашого деко. У мене прямокутне.

10. Розігріваємо духовку до 180С. Змащуємо форму вершковим маслом або краплею олії, якщо немає.

11. Викладаємо розкатаний пласт тіста на деко і формуємо бортики.

12. Щедро змащуємо варенням або джемом.

13. Дістаємо з морозилки другу частину тіста і на грубій тертці натираємо зверху, щоб закрити тертий пиріг.

14. Ставимо пиріг в духовку на 25-35 хвилин. Як тільки почне золотитися верхушка – тертий пиріг можна виймати.

Даємо охолонути і розрізаємо і подаємо до столу.

Смачного! Я намагалася, якомога детальніше описати спосіб приготування, що ви зрозуміли легкість рецепту. Сподіваюся, у мене вдалося.

Готуйте тертий пиріг із задоволенням та обов’язково діліться враженнями в коментарях 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *